PQM Consultancy

Project & Quality Management Consultancy

Marcel Schakel

Na de opleiding medische biologie aan de HLO is Marcel gaan werken bij het VU-Medisch Centrum in Amsterdam. Werkzaam voor het project voor vaccinatie van patiënten met dikkedarmkanker (OncoVax) kwam hij al vroeg in aanraking met kwaliteit. Het opstellen van een kwaliteitsmanagement systeem en leidinggeven aan de analisten van het oncopathologische laboratorium werden zijn hoofdtaken. Hierbij hoorde het implementeren van GMP en CCKL op de afdeling.

In 2000 vertrok Marcel naar de sponsor van het project, Intracel Netherlands BV, en zette hij voor dit bedrijf een biofarmaceutische plant op voor de commerciële productie van OncoVax. Als Manager Operations gaf hij leiding aan een 10 tal productiemedewerkers.

In 2005 ging Marcel werken bij PRA International (CRO) als Validation Officer CSV (Computerized System Validation). Hierbij leerde hij de fijne knepen van het vak Qualificatie/Validatie (GAMP methodiek). Later deelde hij deze functie met de positie van Senior Quality Assurance Officer, met als hoofdtaak internal en external auditing.

In 2008 vervolgde hij zijn loopbaan bij Astellas Pharma Europe BV als Validation Manager CS. Hier was hij verantwoordelijk voor alle computerized systems (o.a. applicaties, SCADA, PLC) van de Meppel plant en Europese applicaties. Daarnaast voerde Marcel interne en externe audits uit.

Na ruim 15 jaar met kwaliteit, qualificatie/validatie en projecten bezig te zijn geweest voor ziekenhuizen, kleinere en grotere (bio)farmaceutische bedrijven is hij als zelfstandige aan het werk gegaan en startte PQM Consultancy op.

LinkedIn profiel

Telefoon: +31(0)649022609
Email:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: # 53023951, gevestigd te Meppel (NL)